Funktionell träning

Denna vecka tipsar vi om vårat nya pass som heter Funktionell träning. Det är ett 55-minuters pass belägen på lördagar kl 11.00. Det spelar ingen roll vilken ålder eller vilka förutsättningar du har, alla kan vara med och stärka kroppen inifrån och ut, som detta pass fokuserar på. Till största del används den egna kroppsvikten, men även olika redskap som pilatesboll, viktplattor och kettle bells bland annat, vilket gör att passet går att anpassa efter olika individers styrka. Passet är utformat som cirkelträning där varje övning fyller en viktig funktion för de rörelser kroppen skapar i vardagen.


Funktionell träning handlar om att utveckla kroppen för att klara av de rörelser och den belastning som kroppen utsätts för i vardagen, på jobbet/skola och på fritiden. Med detta pass vill vi hjälpa till att skapa en stabilitet i kroppen som hjälper till att minska belastningen på muskler, leder och ligament.

Vill du också vara med och kick-starta helgen med en skonsam och säker träningsform? Då tipsar vi dig om att testa på Funktionell träning du med!
Skrivet av Sara Müller

Kommentera gärna: