top of page

ÄR DITT MÅL ATT STARTA HÄLSOSAMMARE VANOR

2023

162750090_356508058908164_365055985523079712_n.jpg
gym24h vemdalen 40.jpg

1. Var specifik.

Genom att välja ett tydligt och mätbart löfte ökar du dina sannolikheten för att du faktiskt genomför det. Undvik därför diffusa mål som att ”äta bättre”.
Ett exempel på ett specifikt nyårslöfte är exempelvis: ”Träna styrketräning 1 gång och ta minst 2 lunchpromenader per vecka”.


2. Positiva mål

Välj mål som innebär att du SKA göra en sak, inte att du INTE SKA göra något. Det är exempelvis mycket mer framgångsrikt att sätta målet: ”jag ska äta mer frukt och grönt”, i stället för löftet ”inte äta godis”.


3. Använd dig av delmål

Dela upp ditt stora mål i mindre delmål. tex. lägg mål och fokus på kvartal eller månadsvis istället för hela året. 

4. Gör det viktigt för dig

Kan låta självklart, men tyvärr väljer många ett nyårslöfte baserat på borden. Fundera över varför ditt mål är viktigt för dig och ditt liv.


5. Undvik ”allt eller inget ” 

Det är mänskligt att hamna i svart-vitt tänkande och tänka att en vecka där du inte följer löftet innebär att allt är förstört. Påminn dig regelbundet att det är dina beteenden över sikt och på det stora hela som avgör effekten. Varje dag gör skillnad. 
 

6. Belöna dig!

Unna dig något härligt när du uppnår dina delmål och huvudmål. En härlig massage när du lyckats dra din kroppsvikt i marklyft? En köksapparat när du lagat en ny vegetarisk rätt i veckan under en hel månad? Små gåvor till dig själv hjälper dig hålla motivationen uppe över tid och det blir enklare för dig att se att du faktiskt gör framsteg.

Kopia av gym24 54.jpg

PERSONLIG TRÄNING 

Ta hjälp för att nå dina mål och få rätt förutsättningar. 

gym24 69.jpg
bottom of page